Товариство лісівників України

Новина


27
кві

ЮРІЙ МАРЧУК.СПІЛЬНІ ЗАВДАННЯ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКІВ І ЛІСІВНИКІВ В ОХОРОНІ ЗЕМЕЛЬ

28 квітня цього року за ініціативи FSC Україна в онлайн-форматі відбудеться круглий стіл на тему «Потенціал заліснення та відновлення природних екосистем за умов земельної реформи».
Експерти Товариства лісівників України беруть активну участь у розробці нормативної бази для лісової галузі, і, зокрема, у розробці проєкту Закону України «Про переведення сільгоспземель, зайнятих самосівними лісами в землі лісогосподарського призначення" . 
ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ лісівників – збільшити площу лісів в державі.РАЗОМ МИ ЗМОЖЕМО узаконити близько 300 тисяч самосійних лісів на сільськогосподарських землях. Для цього ми розробили і попередньо узгодили з експертами аграрного комітету ВРУ окремий Проект Закону, який є на розгляді в ДАЛРУ і комітеті екології ВРУ.
Завідувач  кафедри ботаніки,  дендрології  та лісової  селекції НУБіП  України, Голова Товариства лісівників України ЮРІЙ МАРЧУК братиме участь у засіданні цього круглого столу. Сьогодні до вашої уваги презентація ЮРІЯ МАРЧУКА "СПІЛЬНІ  ЗАВДАННЯ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКІВ  І  ЛІСІВНИКІВ В  ОХОРОНІ  ЗЕМЕЛЬ", яку автор сьогодні виносить на загальне обговорення.
 Завдання круглого столу:
• охарактеризувати проблеми правового врегулювання з питань самосійних лісів та відновлення природних екосистем на землях сільськогосподарського призначення
• виявити інтереси та очікування різних зацікавлених сторін у питаннях заліснення та відновлення природних екосистем
• обговорити очікувані наслідки земельної реформи для потенціалу заліснення та відновлення природних екосистем
• окреслити шляхи збереження потенціалу заліснення та відновлення природних екосистем з урахуванням інтересів різних зацікавлених сторін
Під час дискусій народжується істина. Тому ми запрошуємо до обговорення законопроєкту, нам цікава ваша думка. Свої побажання надсилайте на адресу vr-tlu@remove-this.ukr.net.

Файл для перегляду:
Marchuk_27.04.2021_Kruglii_stil.pptx3,29 Mi