Товариство лісівників України

Новина


18
кві

Юрій Марчук: Зі світлим Днем Воскресіння Христового!

Це перший Великдень за всю історію, коли люди будуть дивитися Службу в телевізійному варіанті. Це перші свята, коли кожен залишається на самоті зі своїми думками, зі своїми проблемами. Тут дуже важливо не втратити відчуття ліктя, відчуття колективу, професіоналізму, що завжди були притаманні лісівникам.

           Дорогі лісівники, колеги, друзі!

   Ситуація у нас в країні, мабуть чи не найскладніша від часів Другої світової. З однієї сторони – у нас ідуть військові дії на Сході країни, з другої – карантин, третя – це економічний блок: це спад економіки і, відповідно, зменшення кількості робочих місць, а четверта сторона медалі – це кліматичні зміни, про які ми стільки говорили і які призвели до масових пожеж.
   І в цьому круговерті складних проблем лісівники опинилися наодинці зі своїми проблемами: з гасінням пожеж, з відсутністю уваги з боку держави, без будь-якої підтримки. Не дивлячись на наші звернення до Уряду (і до попереднього і до теперішнього), бюджету лісового господарства фактично немає, змін у Податковому кодексі немає, у лісівників залишається лише одне – це професіоналізм, це відданість справі.
   Низький уклін лісівникам за роботу, яку вони роблять  у цьому пеклі, коли горить ліс, коли люди палять поля бездумно, коли у вогні  вся Червона книга, коли Верховна Рада прийняла Закон за збільшення відповідальності за підпали лише тоді, коли запалала вся країна,  хоча ще у вересні минулого року ми подавали його у Верховну Раду, бо вже тоді бачили приклади лісових пожеж, викликаних змінами клімату і у Австралії, і в  Сполучених Штатах, РФ, Греції… Ніхто тоді цих фактів не взяв до уваги.
   Це перший Великдень за всю історію, коли люди будуть дивитися Службу в телевізійному варіанті. Це перші свята, коли кожен залишається на самоті зі своїми думками, зі своїми проблемами. Тут дуже важливо не втратити відчуття ліктя, відчуття колективу, професіоналізму, що завжди були притаманні лісівникам.
   Низький уклін всім, хто робить зараз цю важку роботу наодинці з проблемами, які мають державне значення, адже, як і зазвичай, лісівники перші тримають лінію оборони у боротьбі з пожежами, підтримують економіку підприємств, утримують робочі місця, і, як не важко в нинішніх умовах, справно сплачують податки до всіх бюджетів і вірять, що держава, нарешті, побачить цей професіоналізм серед маси проблем, які є в країні, і зрозуміє, що лісове господарство не менш важливе, аніж всі інші галузі, на які вона звертає увагу.
   Великдень – символ перемоги життя над смертю, світла над пітьмою, надії над безнадією. Саме Великодні дні спонукають нас по-новому відчути себе  у цьому світі, спонукають до добра, милосердя, терплячості, саме Великдень нагадує нам про духовне відродження, яке потрібне всім нам, всій українській нації.
   Зі світлим Днем Воскресіння Христового!
   Добра у кожну хату, здоров’я Вам і Вашим родинам, миру всім нам і достатку.  Все буде добре. Віримо у це.
 Христос воскрес! Воістину Воскрес!
    Щиро, Голова Товариства лісівників України    Юрій Марчук