Товариство лісівників України

Новина


22
сер

ЮРІЙ МАРЧУК: З Днем Незалежності! Я бажаю вам незламної віри в щасливу долю нашої країни!

           Шановні лісівники, друзі, колеги!
   Ми зустрічаємо 29-й День Незалежності України. За ці роки виросло покоління молодих українців, яким скоро буде 30 років, які живуть в незалежній країні і які твердо вірять, що ця держава буде процвітати. Вони хотіли б бачити свої перспективи. Це якраз та категорія працівників лісового господарства, яка не так давно прийшла в лісову галузь, яка стає на ноги, як професіонали. І дуже важливо саме в цей період, що в керівництво галузі прийшли професійні працівники, на які зараз галузь покладає великі надії і сподівання. З однієї сторони, це – великий шанс на успіх, з іншої – це тягар відповідальності людей, які очолили лісове господарство.
   Товариство лісівників України твердо вірить, що лісове господарство в Україні буде розвиватись. Ліс потрібен державі, людям і ми повинні забезпечити збереження, примноження і відтворення лісів для того, щоб і через 100 років незалежності Україна була зеленою, процвітаючою, однією з найкрасивіших і найкомфортніших для життя країн Європи.
   Я в це щиро вірю і бажаю цієї віри всім нашим лісівникам.
   Зараз знову йдуть розмови не про ведення лісового господарства, не про його ефективність, а про систему управління лісовим господарством. Ще раз вимушений сказати те, що не раз вже говорив: зміна вивіски, назви на систему ведення лісового господарства, на вікові традиції, на рівень державної підтримки лісового господарства абсолютно не впливає. Це такий черговий кон’юнктурний крок, який ми чуємо вже сьогодні.
   У зв’язку цим розумію, що в цьому році і до Дня працівників лісу і  до ювілею Товариства лісівників нам доведеться  ще неодноразово повертатися до цієї теми, відстоюючи інтереси, як лісового господарства України, так і кожного лісівника, який життя присвятив українському лісу.
   Тому звертаюся до лісівників у регіонах, до тих, хто користується повагою колег і земляків: не залишайтеся осторонь процесів, які відбуваються в державі, не будьте сторонніми спостерігачами на місцевих виборах, самі ставайте депутатами, бо нам потрібно відстоювати інтереси лісового господарства на всіх  рівнях, бо за нас ніхто цього не зробить.
   Я щиро вітаю вас зі святом, з Днем Незалежності України! Бажаю вам, вашим родинам, мирного неба, добра, злагоди, здоров’я. Не дивлячись на зовнішні загрози, які сьогодні існують для держави і складнощі, пов’язані з пандемією, бажаю, щоб кожна родина, яка працює у лісовому господарстві, відчувала підтримку колективу, держави, кожен ветеран, який віддав життя лісу, розумів, що він потрібен, в тому числі і колективу, в якому він працював, і до якого він прикипів душею.
   Нехай справдяться всі ваші мрії і сподівання і над нашою державою засяє сонце миру, а в житті кожного побільшає добра. Всім вам я бажаю незламної віри в щасливу долю нашої країни!
   Зі святом Незалежності, Україно!
Щиро і з повагою,
Голова Товариства лісівників України                           Юрій Марчук