Товариство лісівників України

Новина


21
лис

ЮРІЙ МАРЧУК про можливе проведення форуму у Буковелі

Днями у ЗМІ і соціальних мережах ( анонімний телеграм канал «Міністерство лісу», «Відкритий ліс») з’явилася інформація, що ніби – то на початок грудня у Буковелі планується проведення форуму, на якому мають обговорюватися питання збереження лісів в контексті війни і енергетичної кризи, питання проведення реформи в лісовій галузі, відновлення економіки.
У порядок денний форуму внесено 16 глобальних і,  дійсно, важливих питань, над опрацюванням яких мають працювати великі колективи фахівців. Серед запрошених було оголошене  і моє ім’я. 
Я, Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук  ЗАЯВЛЯЮ, що:
- По-перше,  ніякого запрошення на цей форум я не отримував і про  його проведення дізнався з соціальних мереж.
- По-друге і ГОЛОВНЕ: я розумію, що питання, які заявлені на обговорення, є важливими, але у час війни, коли наші воїни на передовій тримають наше небо, захищають нашу землю від рашистів, віддають своє життя за Україну, за  нашу свободу, всі наші зусилля, наші кошти мають бути направлені на підтримку армії, на допомогу тим, хто постраждав від загарбників. І лісівники це гідно роблять: з перших днів війни підтримують ЗСУ, надають притулки переселенцям, відправляють гуманітарну допомогу мешканцям деокупованих територій.  Я вважаю, що у час, коли мільйони людей потребують підтримки і допомоги, коли наша країна переживає дуже складні часи, проводити форум у найдорожчому в Україні гірськолижному  курортному комплексі аморально, а тим, хто його організовує, має бути соромно за цю організацію. 
- По-третє: якщо у організаторів є необхідність провести обговорення заявлених тем, то це можна зробити або в режимі он лайн, або у безпечному місці столиці з мінімальними витратами, а заплановані на проведення форуму у Буковелі кошти направити на підтримку ЗСУ.  Чи може, хтось хоче підтримати власників Буковелю?
І ще хочу додати. На форум заявлено 16 важливих тем. Для того, аби мати хоча б якийсь результат, а не просто галочку для звіту, потрібно мінімум тиждень  для того, аби фахівці – учасники форуму провели дискусії, обговорення і мали якийсь результат.
Сподіваюсь, що мене почують. Я особисто в Буковель не збираюся їхати, і маю думку, що це якась провокація, аби викликати негативний резонанс у суспільстві, а, можливо і протести у час, коли нам потрібно єднатися для того, аби бити ворога і підтримувати армію.
 Слава Україні! 
 Щиро,  Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук