Товариство лісівників України

Новина


19
бер

Юні лісівники Закарпаття навчатимуться за новими освітніми стандартами!

21 березня в Україні святкують Міжнародний день лісів. Кожного року, свято має свою особливу тему, яка цього року присвячена лісам та освіті.
   Саме тому напередодні його відзначення, представники Агентства сприяння сталому розвитку Карпатського регіону “ФОРЗА” завітали до Тячівського держлісгоспу.
   Мета візиту – провести тренінг з керівниками гуртків шкільних лісництв, які діють на базі держілсгоспів Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства. Головним завданням тренінгу було навчити присутніх новим підходам викладання в шкільних лісництвах. Зокрема як зауважили спікери заходу, сьогодні діти практично не сприймають існуючі теоретичні стандарти до навчання.
   Саме тому потрібно змінювати їх, приносити у цей процес більше практики, будувати навчальний план на основі інтерактивних ігор та з допомогою технічних засобів. Як розповідають самі учасники тренінгу, захід доволі цікавий та безумовно внесе свій слід у подальшу практику викладання в шкільних лісництвах.
   Більше того, керівники шкільних лісництв вже розпочали переходити до нових методів роботи з дітьми, які багато в чому схожі з тими які сьогодні почули, та на власні очі бачать їх позитивний результат. Сьогодні на базі держлісгоспів Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства функціонує 32 шкільних лісництва, у яких навчається 610 дітей.
  Уже  21 березня, в день відзначення Міжнародного дня лісів, всі вони розпочнуть приймати активну участь у кампанії посадки лісових культур, яка носить назву “Майбутнє лісу у твоїх руках”.