Товариство лісівників України

Новина


30
січ

Юні лісівники Вінниччини рятують від голоду диких птахів та звірів

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства давно й активно підтримує учнівські лісництва. Ця лісівничо-просвітницька робота є невід’ємною частиною щоденної діяльності держлісгоспів Вінниччини. На сьогодні на базі лісгоспів Вінницького ОУЛМГ діє 46 учнівських лісництв. Серед практичних видів лісівничо-учнівської діяльності є залучення юних лісівників до зимової підгодівлі представників дикої фауни.
   Особливою активністю у цій справі відзначаються вихованці учнівського лісництва «Зелений світ» школи І-ІІ ст. с. Грижинці Тиврівського району, підопічні Гніванського лісництва ДП «Вінницький лісгосп». Педагогічний та учнівський колективи на чолі з директором школи Юрієм Могерем щиро підтримують співпрацю з лісівниками. Школа є базовою в Тиврівському районі в питаннях організації лісівничо-просвітницької та природоохоронної роботи.
   Лісівники Вінницького держлісгоспу разом з юними лісівниками Грижинецької школи роблять немало добрих справ: створюють лісові культури, розчищають джерела, виготовляють й вивішують шпаківні, виставляють годівниці для підгодівлі птахів, збирають насіння, доглядають лісові культури, заготовляють зелені кормові віники. Традиційними в школі стали акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках», «Зелений паросток майбутнього», «Збережи ялинку», «Домівка для птахів», «Первоцвіт», «Посади дерево», «Подаруємо чистоту узбіччям», «Чисті джерела», «Жолудь»,«Мурашник».
   Ось і цієї зими члени учнівського лісництва «Зелений світ» постійно поповнюють їжею годівниці для птахів, що змайстрували та встановили на території школи. Адже діти розуміють, що у таку сніжну та морозну зиму пернатим важко знайти харч. А також юні природолюби усвідомлюють користь птахів у житті лісу.
   Традиційно юні лісівники разом із старшими наставниками беруть участь у підгодівлі диких тварин у лісових угіддях Вінницького лісгоспу. Мороз на перешкоді не стає - разом із лісничим Тиврівського лісництва С.Лєсніченком члени учнівського лісництва поповнюють годівниці зеленим гіллячковим кормом, який улітку заготовляли для тварин. Подібна спільна робота привчає дітей цінувати лісівничий труд і берегти природу рідного краю.