Товариство лісівників України

Новина


15
тра

Юні лісівнички з Кіровоградщини вибороли право представляти Україну на Міжнародному конкурсі «Молодь в лісах Європи»

Дуже непросто було обирати учасників на міжнародний конкурс «Молодь в лісах Європи" під час національного відбору організаторами якого є Державне агентство лісових ресурсів України і Товариство лісівників України.
  41 учасник, 13 команд із Житомирської, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської, Черкаської областей та Малинського лісотехнічного коледжу.
   Головні критерії за якими вівся відбір, це - базові знання про ліс і лісове господарство і знання англійської. Учасників оцінювали за допомогою тесту в якому  запитання, як і весь конкурс  лише АНГЛІЙСЬКОЮ, представлення команд відповіді на запитання, презентації команд  – також англійською.
   Під час відбору команд проведено чотири конкурси:
1.Презентація команди
2. Тестування на знання лісового господарства України англійською мовою
3. Перевірка вміння розуміти текст лісівничої тематики
4. Усний тест на вміння спілкуватись англійською
      Рівень знань у всіх учасників досить високий. Щоправда, була ще одна особлива оцінка, це оцінка харизми і вміння володіти емоціями, бо на міжнародних змаганнях важливо не розгубитися за будь-яких обставин.
   Найсильнішими в завзятій боротьбі, яка точилася в стінах Держлісагентства України, стала команда  Кіровоградщини. Це - Юлія Крижанівська (шкільне лісництво «Підсніжник»), Вікторія Балабушка та Ірина Штундер (ШЛ «Зелена планета»). 
   Друге місце посіли команди Полтавської області – Туровська Юлія, Рибчан Вікторія, Сапєгін Владислав та Малинського лісотехнічного коледжу – Янченко Микола, Чушенко Валерій, Матер’ян Тимофій.
   Третє місце розділили команди: Черкаської області – Крутінь Іван, Козубенко Андрій, Безруков Святослав; Житомирської області – Невмержицький Назар, Невмержицька Дарина, Гладишенко Олександра, Почтар Дар’я; Чернівецької області – Грицюк Оксана, Бізер Тетяна, Васильєв Максим, Маєвська Анастасія.
   Окрім того, конкурсна комісія відзначила Косік Марію (Хмельницька область), Шуміну Євгенію (Київська область), Житник Анжелу (Чернігівська область), Оріхана Дениса (Закарпатська область) за високий рівень володіння англійською мовою та знання лісового господарства України.
Переможці конкурсу отримали призи від Товариства лісівників України – дерев’яні годинники з логотипом ТЛУ.
   Відтак, за результатами Національного відбору участь у фіналі Міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи», який відбудеться у Чеській Республіці цього року, братиме участь команда Кіровоградської області.
  У Чехії буде проведено тестування на знання лісового господарства Європи, практичний конкурс на знання основ лісового господарства та презентації на задану лісівничу тему. Мова спілкування на конкурсі – англійська.