Товариство лісівників України

Новина


10
гру

Іллінецький держлісгосп першим на Вінниччині виконав план реалізації новорічних дерев!

У розпалі – передноворічна реалізація хвойних дерев. Загалом держпідприємства Вінницького ОУЛМГ мають для реалізації населенню новорічних дерев у кількості майже пів мільйона штук.
   Першими виконали план із реалізації новорічних дерев іллінецькі лісівники. На сьогодні вони реалізували 1349шт. ялин і сосон на загальну суму майже 120 тис. грн. Однак лісівники виростили достатню кількість новорічних дерев, які й надалі реалізовуватимуть на ялинкових базарах. Усього в лісництвах створено плантацій новорічних дерев на площі майже 40 га, де зростає більше 134 тис. шт. ялини європейської, сосни звичайної та кримської, ялиці білої.
   Щороку іллінецькі лісівники створюють шкілки новорічних дерев на площі 5 га, висаджуючи приблизно 25 тисяч сіянців шпилькових порід.
   Цьогоріч у іллінецьких лісівників можна придбати новорічне дерево за ціною від 80 грн. за погонний метр. Також при бажанні можна придбати новорічні ялини із закритою кореневою системою. Вартість новорічного дерева у горщику висотою 0,5-0,7 м – 195 грн, 0,7 – 1 м – 210 грн.
   Новорічні дерева можна придбати в усіх лісництвах ДП «Іллінецький лісгосп» або на ялинкових базарах. З питаннями, пов’язаними з придбанням новорічних ялинок, звертайтесь до інженера лісових культур лісгоспу Музики Василя Павловича, за телефоном 0687597486.
   Нагадуємо, що у держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства на спеціальних плантаціях (шкілках) новорічних дерев загальною площею 421 га. на даний момент вирощується 1 млн. 170 тисяч вічнозелених красунь.
   Відпуск новорічних ялинок у держлісгоспах проводиться з обов'язковим маркуванням пластиковими бирками із штрих-кодом. Номери бирок при відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні).