Товариство лісівників України

Новина


15
гру

Іллінецькі лісівники утворили нове учнівське лісництво «Відродження»

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства великого значення надає інформаційно-просвітницькій роботі з молоддю. Сьогодні на базі держпідприємств лісового господарства Вінницької області працює 50 учнівських лісництв. Для змістовної та повноцінної роботи з підростаючим поколінням та дорослими лісівники створили 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри, 58 лісівничо - екологічних просвітницьких пунктів. У адмінприміщенні обласного управління лісового та мисливського господарства за адресою вул. Пирогова, 26 працює лісівничий еколого-просвітницький центр і музей лісу.
 
   12 грудня до лісівничого еколого-просвітницького центру ДП «Іллінецький лісгосп» завітали учні 8-9 класів Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 Іллінецької міської ради.
   Красномовним є факт, що вихованці цієї школи самі ініціювали утворення учнівського лісництва «Відродження». Ініціативу дітей підтримали директор ДП «Іллінецький лісгосп» А.В. Романович, головний лісничий В.В. Пальченко.
   Діти з задоволенням працювали на уроці природи, який для них провів прес-секретар Вінницького ОУЛМГ С.Т. Вовк, стали учасниками урочистого дійства: підписання договору про утворення учнівського лісництва. Станіслав Трохимович передав учасникам заходу щирі вітання від начальника обласного управління лісового та мисливського господарства А. О. Бондаря. Делегацію вихованців школи №3 очолювали директор школи Ярослава Іванівна Козяр, педагог-організатор Тетяна Вікторівна Мірошніченко, педагог-наставник учнівського лісництва, вчитель біології Катерина Олександрівна Смальчук.
   Андрій Вікторович Романович підкреслив, що така власна ініціатива школи №3 уже свідчить про те, що учнівське лісництво «Відродження» налаштоване по-бойовому і буде справжнім лідером серед інших учнівських лісництв. А лісівники ДП «Іллінецький лісгосп» зроблять все, щоб юним лісівникам працювалося комфортно, цікаво, продуктивно.
   Ярослава Іванівна подякувала А.В. Романовичу за увагу, турботу про вихованців школи, відзначила те, що вже сьогодні в новій обстановці, в прекрасному лісівничому центрі школярі дізналися чимало нового про життя лісу та працю людей, які створюють ліси. Діти активно висловлювалися з різних важливих тем: навіщо нам потрібні ліси, як створюються і охороняються ліси, чи потрібно заготовляти деревину, як лісівники доглядають і охороняють флору і фауну, чому лісівники Вінниччини активно вводять до складу лісових культур нетипові для подільських дібров горіх чорний чи модрину європейську...
   Головним підсумком заходу є те, що вихованці школи №3 вийшли з лісівничого еколого-просвітницького центру не лише з новими фото, з новими знаннями про ліс і лісівників, а й з твердим переконаннями про важливу роль лісу у житті людини та надважливу роль лісівника у житті лісу. Щасливої дороги, «Відродження»! Юні друзі лісу, відроджуйте славу   України, створюйте ліси майбутнього рідної держави!