Товариство лісівників України

Новина


05
сер

«… і з нагоди 100-річчя від Дня народження нагороджується ветеран лісової галузі Косенко Панас Федосійович»

Така фраза є в нагородному листі до нагрудного знаку «Почесний лісівник України» – найвищої народи Товариства лісівників України, яку сьогодні отримав ювіляр. А сьогодні, 5 серпня 2021-го року Панас Федосійович Косенко, заступник міністра лісового господарства України у 1966–1983 роках, святкує віковий ювілей - своє перше 100-ліття.
 «Вітаємо Панаса Федосійовича зі 100-тим Днем народження», - 5.07.2021 – з повагою, сусіди», - такий напис ми побачили на вхідних дверях будинку, де живе Панас Федосійович.
"Всі дерева, кущі, які у двовику - це робота Панаса Федосійовича з помічниками, без техніки, лише з  лопатами в руках" -  так розповідала донька ювіляра, про це говорили сусіди.

 Непросте,  нелегке, але цікаве і  насичене життя прожив Панас Федосйович, пройшовши від солдата у воєнні роки  - до заступника міністра лісового господарства України у мирний час.
Колективізація, голодомор, війна, повернення до мирного життя, навчання, робота, наказ партії – працювати не в лісі, а в ЦК, робота в Міністерстві і вже майже сорок років – на заслуженій пенсії, при цьому цікавлячись подіями, які відбуваються в країні і в галузі, спілкування з рідними і близькими, прогулянки містом – таке життя у 100 - літньому віці. .
Звичайно, не  ті сили і здоров’я, але показовим є те, що про нього пам’ятають. І не лише родичі – діти, онуки, правнуки, праправнуки, а й колеги, друзі, знайомі, однополчани.
Донька Тетяна Панасівна опікується батьком, бо вік унього вельми поважний.
Від Держлісагентства Панаса Федосійовича прийшли привітати Перетятко Ігор Ананійович, Михайло Михайлович Дудка – від ветеранів галузі, і від Товариства лісівників України почесний ветеран галузі, отримав нагрудний знак «Почесний лісівник України».

Президія Товариства лісівників України вітає Панаса Федосійовича Косенка з прекрасним ювілеєм - 100-літтям.
 Зичимо  Вам міцного здоров’я, енергії та оптимізму.
 Нехай кожен Ваш день буде наповнений добром та радістю, в душі буде тепло від спілкування з рідними, поруч будуть близькі Вам люди, мрії втілюються у життя і приносять бажану радість і задоволення.
   Дякуємо Вам за Ваш внесок у розвиток лісового господарства країни!

Щиро і повагою,
Голова Товариства лісівників України            Юрій Марчук