Товариство лісівників України

Новина


04
гру

Головна ялинка столиці – з Вінниччини

Україна потрохи розпочинає готуватися до новорічно-різдвяних свят. Державні підприємства лісового господарства Вінниччини розпочали реалізацію новорічних дерев. А справжньою несподіванкою стало те, що для однієї з головних новорічних ялинок країни вперше закупили зелені хвойні красуні з Вінниччини.
   Днями 276 сосон вирушили у столицю з Бершадського держлісгоспу (директор Краснєєв М.В., головний лісничий Сташенко В.А.). Вирощені та заготовлені новорічні дерева у Бершадському та Ободівському лісництвах ДП «Бершадський лісгосп».
   - Перемовини між лісгоспом та замовником тривали півтора місяці, - розповідає Микола Краснєєв. – Адже у замовника були чіткі вимоги стосовно розміру дерев, відтінку хвої. Ми фотографували новорічні дерева, відправляли відео кожної розмірної групи. Їх був цілий ряд – від 1 метра до 3,5 метрів. Кожна відправлена до столиці сосна маркована пластиковою биркою із штрих-кодом.
   Також Микола Володимирович зазначає, що держлісгоспи Вінницького ОУЛМГ постійно відслідковують попит, шукають замовників в інтернеті, беруть участь у тендерах для того, щоб отримати те чи інше замовлення. Адже це – додаткові надходження для підприємства.
   Лісівники докладають значних зусиль для того, щоб виростити саме якісні новорічні дерева. Тому впевнено можуть й надалі виконувати замовлення на реалізацію новорічних дерев – як для області, так і для столиці.
Нагадаємо, що цього року лісівники Вінниччини мають для реалізації населенню новорічних дерев у кількості майже пів мільйона штук.
   Загалом у держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства новорічні ялинки вирощуються на площі 421 га. На цих новорічних плантаціях (шкілках) зростає 1 млн. 170 тисяч вічнозелених красунь.
   Лісівники вирощують новорічні ялинки та сосни у середньому до 5-8-річного віку. Після чого зелені красуні заготовляють для реалізації населенню. У лісгоспах заготівля новорічних дерев проводиться чітко з погодженням Мінекології, облдержадміністрацією та обласною радою.
   Ялинки, що реалізовуються у лісгоспах чи на ялинкових базарах, обов’язково марковані пластиковою биркою із штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення бирки до стовбура ялинки.