Товариство лісівників України

Новина


12
лис

Голова Держлісагентства Юрій Болоховець обговорив питання реформування галузі з рівненськими лісівниками

На зустрічі з командою лісівників Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства обговорені перспективи розвитку лісового господарства і питання реформування галузі.
"Зміни у лісовому господарстві – це вимога часу. Це розуміють усі лісівники, які вивчають європейський досвід та наукові рекомендації", - зауважив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Реформування відбувається у кількох важливих напрямах:

    Діджиталізація галузі – ми працюємо над створенням єдиного порталу, наповненого всіма даними, та переведенням усіх послуг в онлайн;
    Зміна нормативно-правової бази, зокрема поширення електронного обліку деревини на всіх лісокористувачів. Це дозволяє більш ефективно боротися з нелегальним обігом деревини;
    Оптимізація лісогосподарських підприємств шляхом укрупнення. Питання назріло вже давно, адже у своїй більшості вони створювалися 90-100 років тому, коли умови і завдання у роботі були іншими. Переконаний, що в результаті ми отримаємо модель лісового господарства, яка ефективно працюватиме у майбутньому. Головною функціональною одиницею у нас є лісництва, мета оптимізації – надати їм більше повноважень, посилити матеріально та технічно.

"Наш офіс – ліс. І першочергове завдання лісівників – це збереження існуючих і створення нових високопродуктивних насаджень. Робота в лісі знайдеться для всіх, хто хоче ефективно працювати. Сьогодні ми активно впроваджуємо в Україні сучасні методи лісовирощування. Нарощуємо потужності і за три роки плануємо відкрити близько 11 насіннєво-селекційних центрів", - додав Юрій Болоховець.