Товариство лісівників України

Новина


13
жов

Голова Держлісагентства Болоховець представив програму «Зелена країна» на міжнародній зустрічі у рамках Боннського Виклику

Голова Держлісагентства Юрій Болоховець представив програму «Зелена країна» на Міністерській зустрічі щодо відновлення лісових ландшафтів у рамках Боннського Виклику в Східній і Південно-Східній Європі.
Боннський виклик передбачає відновлення 350 мільйонів гектарів деградованих та знелісенних земель до 2030 року. На даний момент 74 країни по всьому світу дали зобов'язання Боннському виклику щодо відновлення 210 мільйонів гектарів лісів.

«Створення лісів у правильних місцях є не тільки потужним засобом боротьби зі зміною клімату, але і запобігає деградації ґрунтів, забрудненню та обмілінню річок, опустелюванню, сприяє збереженню біорізноманіття. Разом з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Романом Абрамовським і кожним обласним управлінням Держлісагентства ми активно працюємо над тим, щоб знайти необхідні площі під залісення. Провели перемовини з кожною територіальною громадою щодо надання таких земель під залісення», - зазначив Юрій Болоховець.

За словами Голови, Боннський виклик допоможе пом'якшити наслідки зміни клімату та адаптації до нього, боротьби з деградацією земель, а також збереження і відновлення біорізноманіття.

У рамках Міністерської конференції схвалено декларацію, відповідно до якої країни зобов’язуються спрямувати зусилля на ідентифікацію деградованих земель під залісення.