Товариство лісівників України

Новина


29
бер

Гайсинські лісівники разом зі школярами створюють ліси

У філії "Гайсинське лісове господарство" триває весняна лісокультурна кампанія. Лісівники висаджують ліси самі і залучають до цієї справи учнівські лісництва, з якими співпрацюють.
У Гайсинському лісництві вихованці учнівського лісництва "Паросток" разом з лісівниками створювали ліс в урочищі "Михайлівська дача". Висадили 4,3 тис. сіянців деревних порід на площі 0,8 га. Тепер в урочищі зростатимуть дуб звичайний, клен гостролистий та черешні.
Учні шкільного лісництва "Юні друзі лісу" висаджували дуб звичайний, горіх та грушу на ділянці площею 3,4 га у Сумівському лісництві.
До речі, учнівському лісництву "Юні друзі лісу" цьогоріч виповнилось 50 років з дня утворення. Тож для юних любителів лісу спільна робота з лісівниками та участь у заходах з відтворення лісів - багаторічна традиція.
А в Губницькому лісництві дружною командою працювали лісівники та учні шкільного лісництва "Ювілейне". Створювали культури на площі 2 га з головною породою сосни звичайної. Спільними зусиллями висадили 1,2 тис. шт.  майбутніх дерев.
Загалом цієї весни у філії "Гайсинське лісове господарство" планують відтворили ліс на площі 215 га. Також створять 5 га нових лісів на землях, які передали для заліснення територіальні громади.