Товариство лісівників України

Новина


03
гру

Гайсинські лісівники пропонують новорічні ялинки

Новорічні дерева спеціально вирощуються лісівниками на спеціалізованих шкілках та на землях, не придатних для лісівництва. Тому продаж новорічних ялинок аж ніяк не впливає на погіршення екологічної функції лісу. Гайсинський лісгосп уже розпочав цьогорічну реалізацію новорічних красунь.
   Щорічно гайсинські лісівники висаджують у шкілках лісництв та базового лісорозсадника понад 25 тис.шт. сіянців ялини європейської, сосни звичайної та сосни кримської для подальшого вирощування та реалізації в передноворічні свята.
   Споживач хоче придбати головний атрибут Нового року у відмінному товарному вигляді: густа зелена хвоя, певна висота, гарна форма крони. А лісівникам для цього потрібно докласти багато зусиль, протягом 5-6 років проводити догляди - як ручні, так і механізовані. На сьогодні Гайсинський лісгосп має можливість реалізувати  5 тис. новорічних красунь.
   Ціни на дерева залежать від довжини стовбура: до 1 м - 96 грн.,1-2 метри - 120 грн/, 2-2,5 метри - 150 грн., 2,5 -3 метри – 252 грн., 3-3,5 метри - 312 грн., 3,5 – 4 метри - 450 грн.
  Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками та пластмасовими бирками-стяжками, які розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.
   Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У cистемe ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті^ www.ukrforest.com/check. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.