Товариство лісівників України

Новина


15
бер

ДП «Ліси України» і Товариство лісівників України підписали меморандум про співпрацю

14 березня 2023 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Державним спеціалізованим господарським підприємством «Ліси України» та громадською організацією Товариство лісівників України
14 березня 2023 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Державним спеціалізованим господарським підприємством «Ліси України» та громадською організацією Товариство лісівників України.  Меморандум підписали Директор ДП «Ліси України»  Ігор Лицур та Голова ТЛУ  Юрій Марчук. 
Під час підписання були присутні Голова Держлісагентства України Юрій Болоховець, керівники структурних підрозділів ДП «Ліси України, регіональних офісів та міжрегіональних управлінь.
Основною метою спільної діяльності, як відмічено в Меморандумі - формування у свідомості суспільства позитивного іміджу професії лісівника, підвищення громадського авторитету лісової галузі, сприяння науково-технічному розвитку вітчизняного лісового господарства. 
Основними напрямками спільної роботи визначено: 

  Екологічно–просвітницька діяльність,

в тому числі і сприяння створенню у філіях ДП «Ліси України» лісівничо-просвітницьких, рекреаційних об’єктів, еколого-просвітницьких маршрутів, забезпечення ефективної і оперативної інформаційної політики засобами веб-сайту ТЛУ, його сторінок у соціальній мережі Фейсбук, розміщення на каналі Ютуб ТЛУ відеоматеріалів про кращі лісництва, кращі рекреаційні та лісівничо-просвітницькі об’єкти, підтримка формування та видання довідників та інформаційних матеріалів; розвиток та організаційне й інформаційне сприяння діяльності учнівських лісництв як майбутнього кадрового резерву галузі, тощо; сприяння роботі зі ЗМІ, організація навчання для пресслужб, організація конкурсів для журналістів з висвітлення кращих лісогосподарських практик.

Сприяння науково-технічному розвитку лісового господарства,

в тому числі, і  організаційна та інформаційна підтримка проведення семінарів по вивченню успішного досвіду вирішення лісівничих і виробничих проблем на базі філій ДП «Ліси України», сприяння виданню та поширенню лісівничих науково-технічних інформаційних матеріалів, розробок лісівничої науки;  сприяння розробці нормативно-правових актів розвитку лісового господарства, проведення їх експертизи, організація круглих столів по обговоренню нагальних проблем із залученням експертів, науковців, освітян;  участь і представлення інтересів лісової галузі та ДП «Ліси України» в засіданнях Громадських рад, Комітетів Верховної Ради України, міністерських нарадах.

Проведення конкурсів на лісівничу тематику:

в тому числі і конкурси ТЛУ на кращого лісничого, краще лісництво, кращий лісовий рекреаційний об’єкт, творчі конкурси серед журналістів на краще висвітлення лісової тематики, дитячі творчі конкурси, конкурс на краще шкільне лісництво, наукові конкурси серед учнів шкіл, змагання кращий по професії: вальник лісу, єгер, лісовий пожежний.
Звичайно, нам необхідно дбати про ліси, пройдені війною, де буде надзвичайно багато професійної роботи. Потрібно враховувати гострі дискусії з екологами і загальну екологізацію виробництва. Але основна цінність,  про яку потрібно дбати - це наші професійні лісові кадри. Руками і стараннями поколінь лісівників створені українські ліси, тому професійна освіта, професійне відношення до лісу, гідна оцінка, збереження і підтримка професійної роботи кожного члена лісівничої родини буде основним завданням ТЛУ. І, виключно від лісівників, залежить стан українського лісу, розвиток деревообробки та зелених технологій.
З вірою в нашу Перемогу, в перспективи лісового господарства
з повагою,   Голова ТЛУ   Юрій Марчук