Товариство лісівників України

Новина


20
бер

ДП "Ліси України" готується до пожежонебезпечного періоду: на Житомирщині відкрито перший в Україні лісопожежний центр.

У минулому році Європу сколихнули масштабні лісові пожежі. В Україні, навіть під час війни, нам вдалося тримати ситуацію під контролем. Але потрібно ще краще готуватися до пожежонебезпечного періоду, щоб утримати позитивні минулорічні показники.
Майже 300 співробітників “Лісів України” вже пройшли навчання з профілю “Керівник гасіння лісової пожежі”, що відбулися на базі філії “Лісопожежний центр”. Плануємо щорічно навчати та підвищувати кваліфікацію головних лісничих, інженерів охорони й захисту лісу та начальників лісових пожежних станцій філій. Раніше такого структурованого підходу не було.
✔️У цьому році плануємо закуповувати протипожежну техніку та обладнання. Для підприємства це пріоритетна частина інвестицій. Також продовжимо укомплектовувати філії південних та східних областей, які з 2016 року і до реформи лісової галузі були абсолютно без фінансування. 
✔️Вже розпочали польові навчання. Співпрацюємо з підрозділами ДСНС в частині залучення сил і засобів рятувальників до гасіння. 
✔️Продовжуємо розширювати мережу рекреаційних пунктів, що в рази скорочує кількість лісових пожеж через стихійне багаття. Це комфортні “островки” в лісі, де можна відпочити безпечно для себе і для лісу. Як завжди, будемо всіх бачити!