Товариство лісівників України

Новина


Прес-служба Вінницького ОУЛМГ

18
вер

До вольєру Шендерівського лісництва ДП «Вінницький лісгосп» заселили самця оленя плямистого

Для оленів плямистих Вінниччина – рідна територія проживання. Але через згубну діяльність людини та природні процеси на сьогодні цей вид можна зустріти далеко не у всіх мисливських угіддях.
   ДП «Вінницький лісгосп» виправляє цю несправедливість - у цьому році для поповнення та збільшення видового різноманіття фауни завезено 10 самок, які привели молодняк. А днями до Шендерівського лісництва прибув перший самець.  Олені плямисті перебувають у вольєрі для напіввільного утримання диких мисливських тварин площею 163,2 га (Шендерівське лісництво). Також тут утримується та відновлюється поголів’я дикого кабана. Щоб тварини вдало адаптувались до нових умов проживання, на території вольєру створено ввесь комплекс біотехнічних споруд, їх доглядають, охороняють та підгодовують.
    Для підгодівлі диких тварин узимку  лісівники ДП «Вінницький лісгосп» заготовили 17 тонн сіна, 11 тисяч штук кормових віників, 18 тонн концентрованих кормів, закупили сіль для тварин. Облаштували підгодівельні майданчики, солонці, піднавіси. Із задоволенням допомагають лісівникам заготовляти зелені віники для підгодівлі звірів юні лісівники шкільних лісництв («Зелений світ» школи с.Грижинці Тиврівського району, «Екодім» гімназії № 6 м. Вінниці, «Паростки надії» ЗОШ-ліцею смт.Стрижавка).
      - Площа мисливських угідь ДП «Вінницький лісгосп» становить 11 тис. 105 га. Це територія чотирьох адміністративних районів – Вінницького, Калинівського, Тиврівського та частково Немирівського. А головним завданням мисливського господарства є збільшення чисельності та видового різноманіття фауни з метою доведення щільності диких тварин до оптимального рівня. Тому лісівники ДП «Вінницький лісгосп» залучають значні фінансові та людські ресурси для відновлення у мисливських угіддях різноманіття тваринного світу, -розповів директор ДП «Вінницький лісгосп» Віктор Попельнюк. Загалом за даними обліку, у мисливських угіддях ДП «Вінницький лісгосп» нараховується 247 козуль, 254 зайців, 57 борсуків.