Товариство лісівників України

Новина


26
лис

Для кирнасівських школярів бути юним лісівником – це честь!

Ми обіцяємо усе оберігати: Джерела, ріки, квіточки малі. Любить всім серцем й завжди пам’ятати, Що ми є часточка природи на Землі!
  Така лаконічна та водночас змістовна обіцянка юного лісівника нещодавно пролунала у стінах Кирнасівського ЗЗСО І-ІІ ступенів. У школі відбулася традиційна щорічна посвята п’ятикласників у ряди юних лісівників Кирнасівського учнівського лісництва «Зелений гомін», підопічних ДП «Тульчинське ЛМГ».
   Бути членом учнівського лісництва «Зелений гомін» і допомагати лісівникам-наставникам у благородній справі створення лісів та природоохоронних акціях – справжня гордість для школярів. Юні природолюби з року в рік співпрацюють із лісівниками Кирнасівського лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ». Тому молодші дітлахи на свято чекали з нетерпіннням.
   Лісничий учнівського лісництва Клоченко Тетяна та майстер лісу учнівського лісництва Лелека Олексій запросили гостей пройти заповідними стежками. Присутні мали змогу перегляну цікаву презентацію результатів досягнень «Зеленого гомону».
   Учні з гордістю відзначили, що поруч з ними завжди старші лісівники-наставники і справжні друзі: директор Тульчинського ЛМГ Дан М.М., головний лісничий Килимник Г.П., лісничий Кирнасівського лісництва Дубовий Б.В., лісівники Денисюк І.О., Титаренко В.С.
   Під дружні оплески школярів посвідчення юного лісівника новоприйнятим членам учнівського лісництва вручили директор школи Марценюк Г. П. та запрошені гості-лісівники Северин М.І., Денисюк І.О., ПодолянН.М.
Вони побажали дітям рости гарною зміною сьогоднішнім лісівникам Вінниччини та України, які плекають та оберігають ліси.
   - В умовах сучасного світу  та стану екології дуже важливо прищепити дітям розуміння, що охорона природи – обов’язок кожної людини. І тут важливе значення має не лише поширення природоохоронних знань, а й прищеплення любові до природи з дитячих років, - переконаний директор школи Марценюк Григорій Петрович.
  Педагог-наставник учнівського лісництва Лошак Лариса Михайлівна відзначила досягнення юних лісівників у творчих конкурсах, наукових дослідженнях, практичній роботі та висловила сподівання, що попереду їх чекають нові успіхи у природоохоронній діяльності.
   Члени «Зеленого гоміну» відзначаються своєю активністю, непідробною зацікавленістю життям лісу і професією лісівника. Юні лісівники під умілим керівництвом педагогів та лісівників ведуть активну інформаційно-просвітницьку, дослідницьку та творчу діяльність, беруть участь у різноманітних заходах, конкурсах, фестивалях, телепрограмах, мають чимало заслужених подяк, відзнак.
   Сьогодні на базі держпідприємств лісового господарства області вже працює 50 учнівських лісництв. Для змістовної та повноцінної роботи з підростаючим поколінням та дорослими лісівники створили 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри, 58 лісівничо-екологічних просвітницьких пунктів.