Товариство лісівників України

Новина


29
чер

Держлісгоспи Буковини упорядкували «Вербиченьку» на радість дітям

У дитячому пансіонаті «Вербиченька», що у селі Давидівка Сторожинецького району, урочисто відкрили літній оздоровчий сезон.У першу зміну тут відпочиватимуть 320 школярів з усієї Буковини – від Новодністровська до Путили.
     Державні лісогосподарські підприємства за ініціативи начальника Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства Віктора Сахнюка зробили все можливе і навіть більше, щоб упорядкувати територію цього дитячого оздоровчого центру, відомого далеко за межами Буковини, додати «Вербиченці» ще більше можливостей для організації школярам цікавого та змістовного літнього відпочинку.
     Присутні на святковому заході заступник голови районної державної адміністрації Василь Гоцуляк, керівник апарату Сторожинецької райдержадміністрації Сергій Гринчук, голова Сторожинецької міської ради Микола Карлійчук висловили своє захоплення сьогоднішнім виглядом пансіонату. «Вербиченьку» не впізнати, вона наче відродилася», – казали представники місцевої влади, дякуючи за це присутнім на урочистостях начальнику Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства Віктору Сахнюку, головному спеціалісту ЧОУЛМГ Олександру Москалюку, голові Чернівецького обкому профспілки працівників лісового господарства Володимиру Барабаху, а в їх особі – усім лісівникам краю.  Багатоголосе щире «дякуємо!» від самих дітей також пролунало на адресу керівництва ЧОУЛМГ та усіх буковинських держлісгоспів.
     «Наш пансіонат не тільки став надзвичайно гарним, але й набув тематичного спрямування завдяки лісівникам області, які упорядкували нам лісівничі куточки з різних напрямків лісового господарства. Наші вихователі проводитимуть тут з дітьми заняття, розповідаючи їм про ліс та про роботу лісівників. Ми запрошуватимемо також працівників лісгоспів до цікавих бесід з дітьми. Можу з упевненістю сказати, що наш дитячий пансіонат – унікальний, такого більше нема», – зазначає незмінний директор «Вербиченьки» Дар’я Кушнір.
     Хоча зараз і канікули, але цього літа діти відвідуватимуть у «Вербиченьці» школу – особливу, лісову. Побувають на міні-пасіці з фруктовим садом, де їм розкажуть про роботу бджолярів, у природознавчому куточку, де побачать безліч цікавого і пізнавального про дикі рослини, диких птахів і тварин, що водяться у лісах рідного краю. 
Працівники держлісгоспів подарували «Вербиченьці» альтанки, інформаційні стенди, а також розкішний квітник сучасного дизайну, який може стати прикрасою навіть столичних парків.