Товариство лісівників України

Новина


21
кві

День Довкілля: лісівники Харківщини озеленюють території

Попри війну та обстріли, на Харківщині життя триває. А з ним - і традиції, які підтримують лісівники ДП "Ліси України" у день довкілля.
Уже доброю звичкою для працівників філії “Чугуєво-Бабчанське лісове господарство” стало озеленення закладів соціальної сфери. Один із них - Центр соціальної реабілітації “Шанс” у Чугуєві. 
Уже п'ятий рік поспіль завдяки лісівникам на території закладу з'являються нові зелені насадження. Працівники центру мріють, щоб колись тут був невеликий лісопарк, у якому відпочиватимуть та проходитимуть реабілітацію їх вихованці.
Цей рік також не став винятком. До дня довкілля на території закладу висадили вічнозелені насадження: сосни, туї та самшит.
“Територія закладу була під ворожими обстрілами. Навіть у таких умовах співробітники продовжують підтримувати своїх підопічних, а ми підтримуємо корисну ініціативу з озеленення території. Віримо, що після закінчення війни тут буде справжній ліс, який стане місцем лісотерапії для всіх діток закладу”, - зазначив головний лісничий філії Олександр Бердник.
У філії “Жовтневе лісове господарство” день довкілля відзначили проведенням ряду заходів з учнівськими лісництвами: провели екоурок на території лісового розсадника, де діти дізналися звідки розпочинається ліс, а також озеленили територію школи ялівцями. 
Своєю чергою вихованці Утківського шкільного лісництва разом з дорослими наставниками прибрали від сміття улюблені місця відпочинку.
А у філії “Зміївське лісове господарство” лісівники наводили лад на території рекреаційного пункту. Це місце нещодавно створене, тож працівники філії вирішили додати ще більше затишку - озеленили його кущами форзиції та ялівцю.
Дякуємо усім, хто дбає про довкілля та робить його зеленішим та затишнішим!