Товариство лісівників України

Новина


06
лют

Центральний лісовий офіс

Центральний лісовий офіс, що створений в рамках реформування лісової галузі, входить до складу ДП "Ліси України" та здійснюює контроль діяльності лісових господарств на території Черкаської, Вінницької та Кіровоградської областей.

До структури офісу входить 17 філій:

 ▪філія “Вінницьке лісове господарство”;
 ▪філія “Гайсинське лісове господарство”;
 ▪філія “Голованівське лісове господарство”;
 ▪філія “Дашівське досвідне лісомисливське господарство”;
 ▪філія “Долинське лісове господарство”;
 ▪філія “Жмеринське лісове господарство”;
 ▪філія “Звенигородське лісове господарство”;
 ▪філія “Золотоніське лісове господарство”;
 ▪філія “Іллінецьке лісове господарство”;
 ▪філія “Корсунь-Шевченківське лісове господарство”;
 ▪філія “Оникіївське лісове господарство”;
 ▪філія “Смілянське лісове господарство”;
 ▪філія “Тульчинське лісомисливське господарство”;
 ▪філія “Уманське лісове господарство”;
 ▪філія “Черкаське лісове господарство”;
 ▪філія “Чигиринське лісове господарство”;
 ▪філія “Чорноліське лісове господарство”.

Загальна площа лісів філій Черкаської, Вінницької та Кіровоградської областей становить 629,9 тис. га. Лісистість областей становить 11,9 %. Основною лісоутворюючою породою є дуб звичайний. У цих регіонах зростають також сосна звичайна, модрина європейська, клен, ясен, липа, граб, груша, черешня, берека лікарська та ін.

"За своїм значенням та місцезнаходженням лісові насадження Черкаської, Кіровоградської та Вінницької областей виконують переважно захисні, кліматорегулюючі, водоохоронні та оздоровчі функції. Вони відіграють значну роль у розвитку регіональної економіки, покращенні навколишнього природного середовища. Лісівники Центрального лісового офісу охороняють, створюють і примножують ліси, забезпечують потреби в деревині. Працюємо в напрямку підвищення ефективності функціонування лісової галузі  регіону та наближення її до європейських стандартів", - зазначив директор Центрального лісового офісу Олександр Дзюбенко.

ДП "Ліси України" - єдине державне підприємство, яке забезпечує ведення лісового та мисливського господарства, охорону та захист лісів, лісорозведення та лісовідновлення, заготівлю та реалізацію деревини на всій територіії України.

Основними пріоритетами діяльності підприємства є збереження та примноження лісів, невиснажливе використання лісових ресурсів, високі показники рентабельності галузі та всебічна підтримка Збройних сил України.

Реформа лісової галузі в Україні має на меті підвищення ефективності функціонування галузі та якісне і вчасне реагування на виклики сучасності. Реформа підсилюватиметься цифровою трансформацією. Цей процес вже триває і в перспективі система управління державними лісами буде повністю діджиталізована.
Також не менш важливою умовою реформи є збереження робочих місць у галузі та рівня податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів, а особливо до бюджетів місцевих громад.