Товариство лісівників України

Новина


26
кві

Близько тисячі штук саджанців різноманітних дерев та кущів передав громадам району Сумський лісгосп

Для озеленення соціальних об'єктів та територій громад Сумський лісгосп доклав значних зусиль. Близько тисячі штук саджанців різноманітних дерев та кущів, вирощених у розсадниках підприємства, відправились у різні куточки Сумського району та обласного центру.
Береза, сосна, ялина, ялівець, самшит, верба, клен, дуб та модрина тепер прикрашають території навчальних і інших закладів, додали привабливості скверам, поповнили зелені насадження урочищ.
Відтак, дякуючи сумським лісівникам, у Річківській сільській раді біля місцевого будинку культури висадили саджанці берези, липи та клену на честь воїнів, які захищали та нині захищають незалежність нашої держави на сході України.
Близько 400 молоденьких берізок та дубочків поповнили насадження рекреаційної зони на Басах, 300 берізок обрамили околиці Токарів, причепурився молоденькими ялинками та соснами дитячий оздоровчий табір «Ровесник», 60 саджанців модрини європейської висадили у с. Кияниця, а громадські активісти с. Новоселиця Верхньосироватської ОТГ оздобили берег місцевої водойми кленами, берізками і дубочками. Озеленило територію свого закладу ВПУ будівництва та транспорту та створили парк із 100 різноманітних насаджень вчителі та учні Олексіївської ЗОШ Хотінської ОТГ.
Не забули сумські лісівники і про територію свого підприємства. Біля лісгоспу дендропарк поповнився блакитними ялинками, вирощеними у Могрицькому лісництві лісгоспу. А от в сувенірному цеху до благоустрою підійшли більш масштабно: вирішили створити композицію . На ділянці поряд з виробничим приміщенням висадили вічнозелені деревця та чагарники, а також облаштували оригінальну клумбу.
«Поряд з озелененням територій відбулися заходи і по їх прибиранню. Адже навесні завжди поряд з першою травичкою та першоцвітами ліс рясніє «подарунками» від любителів відпочинку на природі. Особливо багато такого добра біля людських помешкань. Тож працівники лісової охорони, крім своїх звичайних обов’язків, змушені ще й прибирати смітники. Працівники Сумського лісництва прибирали кілька «лісових» вулиць на Баранівці. Та разом з працівниками ДПОЗ санаторного типу «Ровесник» прибирали баранівський ліс від сміття. Хотілося б звернути увагу людей на шанобливе ставлення до лісівничої праці. Адже чисто не там, де прибирають, а там де не смітять», – підсумував проведені заходи з озеленення та благоустрою директор Сумського лісгоспу Микола Сороколіт.