Товариство лісівників України

Новина


25
тра

Блискучий результат Івана ЛАЗОРЕНКА

Найкращий фахівець з охорони праці лісової галузі України працює на Чернівеччині. Саме такого висновку дійшла високопрофесійна та кваліфікована комісія, підбивши підсумки фінальної частини фахового конкурсу, що проводився цими днями на Франківщині.
На базі Осмолодського та Вигодського лісгоспів впродовж двох днів складали теоретичні та практичні іспити інженери лісогосподарських підприємств   Вінницької, Житомирської, Львівської, Сумської, Хмельницької областей та Буковини. Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства представляв провідний інженер з охорони праці ДП «Сторожинецьке лісове господарство» Іван ЛАЗОРЕНКО у супроводі головного спеціаліста сектору технічної політики та використання лісових ресурсів управління Анатолія ГОЛОВАТОГО.
Організатори конкурсу нинішнього року встановили ще жорсткіші  правила та вимоги:  претенденти не лише мали володіти знаннями, а зобов’язані були їх застосувати на практиці, миттєво реагувати та попереджати можливі негативні наслідки. 
Впродовж першого дня змагань фахівці з охорони праці склали письмові іспити, відтак відповідали на 40 різнотематичних запитань, продемонстрували алгоритм дій надання першої медичної допомоги лісорубам, які отримали умовні травми, нанесені  електричним струмом, та в результаті падіння з висоти. А ще кожен фіналіст індивідуально розслідував навчально імітовані смертельні випадки на виробництві, встановлював  причини їх виникнення та прогалини в роботі  відповідальних осіб, мав перелічити якнайбільше ризиків, які супроводжують керівника лісогосподарського підприємства.
Вдало склавши всі випробування і отримавши найбільше залікових балів, Іван Васильович у очній «професійній дуелі» з представником Бродівського господарства, що на Львівщині, виборов перше місце, значно випередивши свого конкурента у всіх нормативах. 
«Перше місце у загальногалузевому професійному конкурсі з охорони праці - це важливий результат і визнання планомірної, копіткої і дуже важливої роботи не лише колективу  Сторожинецького лісгоспу на чолі з Романом ПРИКАЗКОЮ, а і всіх фахівців Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. Лише цього року, крім інструктажів та семінарів,  мільйони гривень господарствами краю спрямовані на придбання якісного спецодягу, оновлення техніки та механізмів. Все це разом допомагає нам оберігати життя та здоров’я наших робітників», - зазначив начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь ГОНЧАР.
Така показова участь у регіональних змаганнях і є результатом спільної відповідальності, опанування новими технологічними процесами та постійне дотримання правил техніки безпеки. Життя і здоров’я наших лісівників мають забезпечити ефективні та надійні методи роботи, планомірні нововведення  та справжні турботи адміністрації про свої працівників. 
Пресслужба Чернівецького ОУЛМГ