Товариство лісівників України

Новина


12
лис

Асоціація «Національна Система Лісової Добровільної Сертифікації» публічно оголошує та повідомляє зацікавлені сторони про початок процесу оновлення стандарту UA SFM ST 02 Стале лісоуправління. Загальні положення за системою PEFC

Оновлення стандарту буде здійснюватися постійною Робочою групою з розробки стандарту лісоуправління, склад якої затверджений 20 січня 2020 року з доповненням представниками зацікавлених сторін, які мають інтерес у розширенні сфери застосування стандарту.

Сфера застосування стандарту і його цілі

Стандарт встановлює основні положення сталого лісоуправління, спрямовані на забезпечення високої продуктивності і стійкості лісів, збереження і відновлення біорізноманіття в лісах, мінімізацію або виключення негативної дії лісогосподарського виробництва на довкілля, невиснажливе лісокористування, на економічну ефективність лісогосподарського виробництва,  його  соціальну функцію.

Стандарт встановлює спеціальні вимоги для плантацій та дерев, що ростуть за межами територій, визначених національним законодавством як лісові землі (дерев поза лісом).

Стандарт призначений для застосування юридичними та / або фізичними особами, що ведуть лісове господарство та / або здійснюють лісокористування. Вимоги стандарту також стосуються суб'єктів господарювання, які надають послуги (виконують роботи) у лісовому господарстві. Вимоги стандарту охоплюють усі необхідні процеси, націлені на досягнення сталого лісокористування, усі види продукції та послуг.

У процесі розробки стандарту буде реалізовано наступний приблизний

План-графік робіт:

    Запрошення зацікавлених сторін і доповнення Робочої групи – чотири тижні з моменту публічного оголошення.
    Підготовка Робочою групою у розширеному складі першої редакції оновленого стандарту. Перше публічне обговорення – 60 днів з моменту оголошення про початок публічного обговорення.
    Підготовка другої редакції оновленого стандарту за результатами першого публічного обговорення. Друге публічне обговорення – 30 днів з моменту оголошення про початок публічного обговорення. Польова апробація оновленого стандарту залученими органами з сертифікації.
    Підготовка третьої (остаточної) редакції оновленого стандарту за результатами другого публічного обговорення.
    Направлення оновленого стандарту PEFC International на затвердження.

Початок роботи – не пізніше 15 листопада 2021 року. Закінчення роботи – не пізніше 31 грудня 2022 року

На сайті Асоціації «Національна Система Лісової Добровільної Сертифікації» woodcertification.com.ua розміщені для ознайомлення та можуть надсилатися на вимогу зацікавлених сторін:

Пропозиція про розробку стандарту

Стандарт UA SFM ST 01 Порядок розробки, затвердження, оновлення стандарту лісоуправління

Можливості участі зацікавлених сторін у процесі оновлення стандарту

Участь у процесі можуть брати усі зацікавлені сторони:

    як учасники (член, спостерігач, консультант) Робочої групи;
    як учасник обговорення проекту оновленого стандарту.

Робоча група з розробки стандарту лісоуправління буде доповнена представниками зацікавлених сторін, які мають стосунок до володіння чи управління лісовими плантаціями та деревами поза лісом.

Асоціація «Національна Система Лісової Добровільної Сертифікації» звертається до зацікавлених сторін із пропозицією взяти активну участь у процесі та запропонувати кандидатуру свого представника у Робочу групу.

Просимо зацікавлені сторони направляти пропозиції кандидатур до складу учасників Робочої групи із вказівкою:

ПІБ, посада в організації, підгрупа, пропонований статус (член, спостерігач, консультант), контактні дані для зворотного спілкування (телефон, e-mail).

Асоціацією «Національна Система Лісової Добровільної Сертифікації» буде проведено відбір учасників і затверджено склад Робочої групи на основі запропонованих кандидатур. Відібрані учасники будуть своєчасно повідомлені про наступні кроки та плани діяльності.

Інформуємо, що будь-яка юридична чи фізична особа може надавати свої коментарі, які стосуються сфери застосування і процесу розробки стандарту.

Контакти для зв’язку:

Асоціація «Національна Система Лісової Добровільної Сертифікації»

Адреса: Україна, 49044, м. Дніпро, вул. Старокозацька, будинок 5.

Контактна особа: виконавчий директор Асоціації Оборська Алла Едуардівна

Телефони: +38 097 556-53-35, +38 093 110-04-89

Е-mail: info@remove-this.pefcukraine.com
.