Товариство лісівників України

Новина


08
чер

Анатолій Дейнека: Львівщина буде з лісом!

Члени президії Львівської обласної ради на чолі з головою Іриною Гримак ознайомилися з роботою Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру, який застосовує найсучасніші технології у лісовому насінництві та вирощуванні садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Відбулась зацікавлена розмова щодо стану і перспектив розвитку лісового господарства області.
Члени президії побували у теплицях та на полях дорощування, де проростає насіння та ростуть сіянці сосни, модрини, ялиці, ялини, бука, дуба.
Вирощування саджанців із закритою кореневою системою має розв'язати питання заміни всихаючих ялинників у Карпатах та соснових насаджень у зоні Малого Полісся.
Завдяки впровадженню шведських технологій Центр планує збільшити виробничу потужність з 3,5 млн до 15 млн штук сіянців в цикл.
Це стало можливим завдяки інвестиціям, які обласна рада скерувала в його розвиток: лише цього року на розширення діяльності Центру передбачено 11,5 млн грн. Вартість реалізації всього проєкту становить понад 86 млн грн.
Лісівники вдячні Львівській обласній раді за конструктивну співпрацю та підтримку.
Відтак, упевнені - лісу на Львівщині бути!