Товариство лісівників України

Новина


06
гру

45 років на посаді лісничого

У лісничого Сумівського лісництва ДП «Бершадський лісгосп» Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства» Анатолія Олексійовича Гуза - новий рекорд! Відмінник лісового господарства України, лісничий першого класу відзначає 45-річчя призначення на посаду лісничого саме Сумівського лісництва.
   Анатолій Олексійович Гуз  на роботу в лісогосподарське підприємство (тоді ще Бершадський лісгоспзаг) прийшов 18-річним юнаком. Після Малинського лісотехнічного технікуму був прийнятий на посаду техніка-лісовода Бритавського лісництва. Через 6 років переведений на посаду помічника лісничого Бершадського лісництва. А з грудня 1973 року - лісничий Сумівського лісництва.
   Має великий авторитет та повагу серед колег. Працює за принципом: якщо братися за справу, то виконувати її максимально якісно і доводити до кінця. Саме тому Сумівське лісництво завжди на передових позиціях при виконанні виробничих завдань. Тут у належному стані лісові культури, розвивається вольєрне господарство, вирощується декоративний посадковий матеріал.
   Колектив Сумівського лісництва, очолюваний А.О. Гузом, за 45 років відновив 635 га лісових культур, створив 81 га нових лісів та 31 га полезахисних лісосмуг. Відмінний стан лісових насаджень яскраво свідчать про почерк лісівника, підтверджують високий професіоналізм Анатолія Олексійовича, відданого своїй справі.
В Україні лісівників з таким великим стажем роботи в лісовому господарстві – одиниці. А особливо таких, як Анатолій Олексійович, який всю трудову діяльність – а це понад 52 роки! – присвятив одному підприємству. Він є досвідченим лісівником, прикладом для молодих лісівників.  Нагороджений іменним годинником Голови Державного комітету лісового господарства України, багатьма грамотами та подяками.
   Загальноукраїнське визнання має співпраця Сумівського лісництва з учнями Сумівської ЗОШ І-ІІІ ст. А.О. Гуз опікується юними лісівниками з часу призначення на посаду лісничого. Протягом чотирьох з половиною десятиліть вчить школярів любити та дбати про природу, про ліс та його мешканців. Адже саме ліс і глибока любов до нього додають лісівнику енергії для роботи.
  Низький уклін шановному Анатолію Олексійовичу за сумлінну багаторічну працю, за неоціненний внесок у розвиток лісового господарства. Хай міцним буде здоров’я і радують серце високопродуктивні ліси, вирощені турботливими руками.