Товариство лісівників України

Новина


29
жов

40% від загального доходу іллінецькі лісівники віддали державі у вигляді податків та обов’язкових платежів!

Тим, хто поширює у ЗМІ неправдиву інформацію про лісівників, намагається знищити систему державного управління лісовим господарством, пропонуємо цікаву статистику
      Лісівники ДП «Іллінецький лісгосп» Вінницького ОУЛМГ створюють для України високопродуктивні лісові насадження, направляють в державну казну солідні кошти. Так, за 9 місяців 2018 року було сплачено до державного бюджету 8,9 млн. грн. податків, до місцевого -  3,6 млн. грн. Єдиного соціального внеску сплачено 3,4 млн. грн. Таким чином, 39% від загального доходу підприємство віддало державі у вигляді податків та обов’язкових платежів. Такий високий відсоток оподаткування підприємства, звичайно, створює значне фінансове навантаження. Але іллінецькі лісівники з цими труднощами справляються, своєчасно проводячи всі розрахунки із бюджетом.
  А прийняті нещодавно зміни до Податкового кодексу, які передбачають збільшення податкового навантаження на лісогосподарські підприємства практично у два рази, можуть взагалі знищити держлісгоспи України. Адже фактично вводиться подвійне оподаткування лісових земель. Новий податок на лісові землі мають право встановлювати сільські, селищні ради та об’єднані громади у розмірах від 0,1 до 5%. Встановлення ставки цього податку у максимальному розмірі 5% збільшить розмір податків від ДП «Іллінецький лісгосп» на 24 млн. грн. на рік, що стане непосильним тягарем і призведе до зупинки виробництва та звільнення працівників. Бо ж підвищення цін на лісопродукцію у два рази негативно вдарить по всіх споживачах, у першу чергу постраждає населення.
   Добре, що дбають про інтереси жителів району голова Іллінецької РДА Лисак Андрій Романович, голови об’єднаних територіальних громад Ящук Володимир Миколайович та Тітаренко Сергій Володимирович, сільські голови, депутати: вони заради порятунку  держлісгоспу, захисту жителів встановили мінімальні ставки лісового податку. Це дасть можливість підприємству стабільно працювати, сплачувати податки, а в районі не буде загострюватися соціальна напруга.
   Лісівники тісно співпрацюють з органами влади на місцях. Це стосується в першу чергу вирішення такого соціально важливого питання, як забезпечення дровами паливними закладів соціальної сфери. У зв’язку із переходом на опалення альтернативними видами палива обсяги закупівлі дров бюджетними установами зростають. А забезпечити постачання таких обсягів у районі, крім Іллінецького держлісгоспу, фактично нікому. Лише у цьому році підприємство постачає закладам соцсфери 4170 кубометрів: управлінню освіти Іллінецької міської ради - 1890 кубометрів; відділу освіти Іллінецької райдержадміністрації - 980 кубометрів; Іллінецькому державному аграрному коледжу - 1200 кубометрів; Іллінецькому відділу поліції - 100 кубометрів.
  Варто підкреслити, що держава на ведення державного лісового господарства у своєму бюджеті грошей не має. Лісівники працюють на самофінансуванні!