Товариство лісівників України

Новина


27
бер

26 березня - День визволення Тростянеччини з ворожої окупації

Рівно рік тому м. Тростянець звільнили від російських окупаційних військ. Це вдалося здійснити силами 93 бригади "Холодний Яр", за допомогою територіальної оборони та місцевих партизанів.
За місяць окупації вороги пошкодили або зруйнували вщент сотні будинків, об'єкти критичної інфраструктури та пам'ятки архітектури. Філія «Тростянецьке лісове господарство» також потрапила до списку постраждалих об’єктів. 
Саме там ворожа армія на друзки рознесла центральну контору підприємства, куди навмисне стріляла запалювальними снарядами. Окупанти знищили адмінбудівлі, гаражі автотранспортного цеху, цех переробки, пошкодили господарські будівлі Тростянецького, Литовського, Маківського, Нескучанського, Краснянського лісництв. Від їх рук постраждав навіть музей лісу – там пошкодили стіни, стелю та знищили експонати. У 40 працівників філії житло було пошкоджене або повністю зруйноване…
Але війна не зламала лісівників, навпаки – ще більше згуртувала. Після деокупації працівники мобілізували всі сили на відновлення підприємства. 
Директор філії Віктор Зубко згадує: «Нам було боляче дивитись на те, що втрачене, але ми розуміли, що потрібно скоріше відновлювати зруйноване, щоб запустити економіку підприємства. За 2022 рік ми відбудували контори Литовського, Маківського, Тростянецького лісництв, а також почали відновлення автотранспортного цеху». 
Лісівники Тростянеччини докладають зусиль, щоб якнайшвидше відновити ліси на деокупованих територіях - цієї весни планують висадити 165 тис дерев. 
Разом до Перемоги!