Товариство лісівників України

Новина


28
січ

10-ЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ УЧНІВСЬКОГО ЛІСНИЦТВА «ВІКОВА ДІБРОВА»

Звіт про десятиліття роботи, плани на майбутнє, святкові вітання та щирі побажання, а також смачний торт – так відзначили свій перший 10-літній ювілей вихованці Оженинського учнівського лісництва «Вікова діброва» ДП «Острозький лісгосп» Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.
  На свято запросили гостей: першого заступника начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, голову Рівненської обласної організації Товариства лісівників України Михайла Прокопчука, головного лісничого ДП «Острозький лісгосп» Сергія Мельничука, лісничого Хорівського лісництва, з яким вихованці учнівського лісництва проводять більшість практичної роботи, Дмитра Ткачука, а також представників районної влади.
   На святі пригадали, як десять років тому керівництво НВК «Оженинська ЗОШ І–ІІІ ступенів (ліцей) - ДНЗ» ім. Т.Г.Шевченка підписали угоду про співпрацю з ДП «Острозький лісгосп» та заснували учнівське лісництво «Вікова діброва». І на сьогодні серед досягнень його вихованців не лише численні перемоги в обласних та Всеукраїнських змаганням, наукові роботи, а й практичні здобутки. Це гектари нових лісів, дві теплиці, шкілка, навчально-дослідна ділянка лісу та інше. А ще прикраса - внутрішній двір школи з альпійською гіркою та квітковим годинником, який став справжньою окрасою селища.
   Нині вихованці учнівського лісництва – це 47 учнів 7-11 класів, а серед випускників – нинішні працівники    Острозького лісгоспу. Очолює учнівське лісництво його незмінний керівник, натхненник і ентузіаст – заслужений вчитель України Світлана Сорочук.
   Особливо потішило юних лісівників те, що святкування 10-річчя діяльності учнівського лісництва збіглося у часі з врученням їм нагороди за здобуте третє місце у Всеукраїнському конкурсі на краще учнівське лісництво, який проводило Товариство лісівників України. Тож у 2018 році вихованці «Вікової діброви» двічі здобували призові місця у Всеукраїнських конкурсах. Адже восени вони вже вибороли третє призове місце у фінальному етапі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, який відбувся у Сумах. І ось знову призове місце у конкурсі, який проводило Товариство лісівників України з метою активізації функціонування учнівський лісництв, посилення їх профорієнтаційної спрямованості, покращення взаємодії спеціалістів лісового господарства і педагогічних працівників.
 Вітав переможців перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, голова Рівненської обласної організації Товариства лісівників України Михайло Прокопчук. Окрім практичної роботи, він відзначив наукові здобутки вихованців учнівського лісництва і висловив сподівання, що їхні напрацювання і дослідження будуть втілені у життя.
Допоможе у цьому і урочисто відкритий клас лісознавства, адже з наступного навчального року тут сподіваються, що основи лісознавства будуть включені до навчального плану. Відтак природничий профіль НВК поглибиться.
   Приймаючи вітання разом з дітьми, керівник учнівського лісництва Світлана Сорочук та директор НВК Неля Хімін наголошували, що усі їхні успіхи і досягнення – це результат ефективної роботи разом з працівниками лісогосподарського підприємства, а також величезна підтримка директора ДП «Острозький лісгосп» Михайла Крука.
  Якісні результати співпраці лісівників та педагогів зауважив і голова Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович, яких теж вітання іменників із святом:
  - Приємно, що окрім господарської діяльності лісогосподарські підприємства займаються ще й екологічним вихованням молоді, підтримують їхні наукові розробки та напрацювання. І це підтверджується практичними результатами: перемогами у змаганням та конкурсах, впорядкованими подвір’я школи, створеними новими лісами тощо.