Товариство лісівників України

Новина


08
лип

Пожежі на Луганщині: триває гасіння осередків загоряння біля трьох населених пунктів Новоайдарського району

Протягом ночі з 7 на 8 липня працівники державної лісової охорони спільно з ДСНС та іншими службами доклали максимум зусиль для гасіння лісових пожеж на території Новоайдарського та Сєверодонецького лісомисливських господарств, що на Луганщини.
   За інформацією ДСНС, станом на 08.00 верхову пожежу локалізовано, поширення вогню на інші території не відбувається. На території Новоайдарського району ще спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.
Загальна площа лісової пожежі склала близько 5 тис. га.    Вчора за дорученням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського, перший заступник голови Держлісагентства Сергій Власенко вилетів на місце загоряння для координації̈ заходів з ліквідації пожежі.    Нагадаємо, що 7 липня через пориви вітру до 20 м/с змінних напрямків пожежа розповсюдилася на територію с. Смолянинове.    Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу “Вовче озеро” 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.    Внаслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”.
Під час гасіння пожежі виявлено тіла 3 загиблих осіб та 9 осіб (з них 2 дітей) госпіталізовано. До гасіння залучено 1 тис. 125 чоловік та 201 одиниця техніки, в тому числі 2 літаки АН-32П. На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення та працює оперативна група ДСНС.