Товариство лісівників України

Новина


17
жов

Переможці ініційованого Президією Товариства лісівників України конкурсу на краще висвітлення лісової тематики у друкованих ЗМІ та соціальних мережах отримали дипломи

Під час проведення Міжнародної науково-практичної конференції "Відновлення, охорона й збереження рослинного світу лісів в умовах техногенного навантаження та змін клімату", яку організовували науковці кафедри ботаніки, селекції і дедрології НУБіП, Голова Товариства лісівників України, завідувач кафедри Юрій Марчук вручив дипломи переможцям конкурсу.
  Ні для кого не є таємницею, що останні роки для лісового господарства були непростими, бо не один раз доводилося відстоювати лісову галузь, у різних інстанціях, яка для багатьох є ласим шматком.   Згадаймо спроби передати ліси у концесію,  мораторій на експрорт лісу-кругляку, намагання обкласти подвійним оподаткуванням лісіові землі так, щоб  лісгоспи самі збанкрутіли, звинувачення лісівників: вирубують,  ліс вивозять. Зрозуміло, що засоби масової інформації відіграють ключову роль у формуванні суспільної думки.  Саме тому Товариство лісівників України і організувало конкурс для представників прес-служб, які зсередини знають, як працюють лісівники, як створюються і вирощуються ліси.
Нагадаємо, конкурс проводився у двох номінаціх.
     У номінації  «За серію авторських публікацій в Інтернеті, популяризацію лісової тематики у соціальних мережах»  змагалися 12 учасників.
   На участь  у номінації  конкурсу «За краще висвітлення лісової тематики у друкованих ЗМІ брали участь лише 5 учасників.
   Треба сказати, що приймати рішення було непросто, бо всі, хто брав участь у конкурсі заслуговують нагород. Лісівничі прес-служби працюють чудово: з’явилися нові цікаві проекти, активно використовуються нові технології, збільшується кількість читачів  лісівничих сторінок у соціальних мережах. Відверто кажучи, хотілося б відзначити, більшу кількість конкурсантів. Але конкурс, на жаль, передбачає обмежену кількість місць.
   Рішенням конкурсної комісії було визначено переможців:
   У номінації «За серію авторських публікацій в ІНТЕРНЕТІ, популяризацію лісової тематики У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ»  таких учасників конкурсу:
   третє місце – Галина Муравська,  прес-секретар ДП «Жовківське лісове господарство» (номінант Львівського ОУЛМГ);
   третє місце – Ауріка Маліновська, прес-секретар Київського ОУЛМГ, адміністратор сторінки «ЛІСОЛЮБИ УКРАЇНИ» (пропозиція Ради Товариства лісівників України);
   друге місце – Іванна Масяк,  кореспондент мережі гіперлокальних інтернет-ресурсів Район.UA (номінант Волинського ОУЛМГ);
   перше місце - творчий колектив:  Юрій Ярохович -  (відеооператор),  Андрій Білканич (журналіст)  під керівництвом Юлії  Давидової, прес-секретаря Закарпатського обласного управління лісового і мисливського господарства.
Переможцями конкурсу у номінації «За краще висвітлення лісової тематики У ДРУКОВАНИХ ЗМІ стали:
третє місце –  Світлана Горошко,  прес - секретар Рівненського ОУЛМГ  (за випуск вкладки «Лісовими стежками» у  газеті «Вісті Рівненщини»).
 друге місце –  Оксана Нікітіна, прес-секретар ДП «Гайсинське лісове господарство»,  Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарства;
  перше місце залишилося без переможця;
Грошову винагороду переможців конкурсу у обсязі, визначеному положенням про конкурс,  перерахували на рахунки відповідних обласних рад Товариства лісівників України і лісогосподарських підприємств...»
    Для відзначення переможців конкурсу встановлено грошові винагороди за:
     І місце – 10000 грн.;
     ІІ місце – 8000 грн.;
     III місце – 6000 грн.    
Вітаємо переможців і бажаємо нових перемог.