Товариство лісівників України

Новина


17
жов

Озеленення Житомирщини: лісівники сьогодні висадили 300 тисяч дерев

Фактично на усій території Житомирщини сьогодні сильний дощ змінювався трішечки слабшим дощем. Проте ні рясна волога з неба, ні налипаючий грунт та калюжі під ногами, ні подекуди дошкульний вітер не завадили лісівникам області виконати свій найголовніший обовязок – посадити ліс.
   «Направду така погода  навіть дуже сприятлива, - посміхається начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, котрий разом з колективом управління садять в цей день сосни та берези в Лугинському держлісгоспі. – Для оцих саджанців, котрі ми нині висаджуємо, кращого не побажаєш     -  і вологи достаттньо і температура повітря оптитмальна. Тож дякую усім, хто долучився сьогодні до озеленення нашого краю. Певен, що наша участь у такому масштабному проекті є важливою.»

   Відтак майже 600 осіб державної лісової охорони та тих, хто виявив бажання посадити своє дерево, у всіх 20 державних лісогосподарських підприємствах Житомирщини на площі понад 50 гектарів висадили сьогодні понад 300 тисяч штук дерев. Таким є вклад лісівників області у реалізацію масштабного проекту  «1 000 000 дерев за 24 години» в рамках Всеукраїнської акції «Озеленення України» за підтримки  Державного агентства лісових ресурсів України  та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.