Товариство лісівників України

Новина


24
жов

Копітка праця Дусинського шкільного лісництва ДП «Свалявський лісгосп»

Учнівські лісництва – одна з традиційних і водночас найдієвіших форм залучення учнівської молоді до охорони природи.
   Ці трудові об’єднання відіграють значну роль і як профорієнтаційні осередки. Адже оптимальні умови для навчальних та практичних занять, дослідницької та природоохоронної роботи педагогічним колективам допомагають створювати професійні лісівники.
   При Свалявському держлісгоспі діє Дусинське шкільне лісництво, яке діє вже протягом понад 10 років.
З метою екологічного виховання, підвищення престижу лісової галузі, підкреслення неоціненної ролі для забезпечення життя на землі, роз'яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, а також виховання у молоді шанобливого ставлення до природи учні Дусинського шкільного лісництва регулярно залучаються на різні цікаві заходи екологічного спрямування.
   Малеча учнівських лісництв – активні учасники трудових акцій та операцій, зокрема:
     «Майбутнє лісу у твоїх руках»;
     «В об’єктиві натураліста» ;
     «Сад школи»;
     «Парад квітів біля школи»;
     «Турбота молоді тобі, Україно!»;
     «Знай і люби свій край»;
     «Моя, Україно!»;
     «Перепис дубів-старожилів»
   Під час проведення трудових акцій, операцій члени учнівського лісництва проводять насадження дерев на нових площах, закладають шкілки дерев та кущів, інвентаризують посадковий матеріал в лісових розсадниках, вчать як правильно збирати насіння, огороджують та розселяють мурашники, збирають насіння дерев, заготовляють корми для підгодівлі тварин узимку, збирають лікарську сировину, виготовляють та розвішують годівнички, шпаківні, дуплянки, проводять патрулювання у пожежонебезпечний період, просвітницьку роботу серед ровесників, громадськості Свалявського району.
   На базі Дусинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та при лісництві обладнано кабінет шкільних лісництва із метою створення оптимальних умов для проведення навчальних та практичних занять із лісового господарства, організації дослідницької роботи, здійснення допрофесійної підготовки юних лісівників, залучення їх до участі у Всеукраїнських конкурсах та операціях.