Товариство лісівників України

Новина


30
жов

Керівники учнівських лісництв підвищують свою кваліфікацію

Як зацікавити дітей помічати світ навколо себе, як відірвати їх від смартфонів, гаджетів, комп’ютерів? Це вже не питання, а велика проблема нашого сьогодення. Спілкуватися з природою, навчитися бачити прекрасне навколо себе, розуміти природу і все живе у ній дуже допомагають учнівські лісництва, мережа яких вже більше півстоліття працює в Україні. А ось офіційний статус вчитель учнівського лісництва отримав нещодавно, і вже другий рік поспіль керівники учнівських лісництв, вчителі біології – керівники гуртків лісівничого спрямування закладів загальної середньої та позашкільної освіти підвищують свою кваліфікацію на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України спільно з Навчально-науковим інститутом лісового і садово-паркового господарства НУБіП, за підтримки Товариства лісівників України.
   Цікавим, насиченим і пізнавальним видався день у Навчально-науковому  інституті лісового і садово-паркового господарства НУБіП,спілкування з науковцями університету. Погодьтеся, не так часто звичайні вчителі можуть  послухати лекцію з вуст професора, поспілкуватися вживу з вченими. І саме така можливість була у них 29-го жовтня, коли за планом день навчання був у Навчально-науковому  інституті лісового і садово-паркового господарства НУБіП .
   На початку  з вітальними словами виступив директор Навчально-наукового  інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП, проф. Петро Лакида. Перший заступник голови Товариства лісівників України Віктор Корнієнко розповів про роботу Товариства лісівників України,  проф. Анатолій Гойчук – про охорону і захист лісів від пожеж та шкідників, доц. Олександр Курдюк  розповів про селекцію деревних рослин для потреб галузі, про лісову таксацію…. Відвідали вчителі і музей лісу, пройшлися чудовим ботанічним садом НУБіП. Отримали багато цікавої інформації і масу позитивних вражень.